Nieuwe Wu Tang Clan video: New Wu

Deze zomer komt het vervolg uit van wat misschien wel het beste solo album van de Wu Tang Clan was, namelijk Raekwon The Chef‘s ‘Only Built 4 Cuban Linx’, wat heel origineel ‘Only Built 4 Cuban Linx II’ gaat heten.

Hier alvast een voorproefje van Raekwon samen met Method Man en Ghostface Killah met de videoclip van de eerste single ‘New Wu’….

Er wordt nu al zo’n vier jaar gespeculeerd over de release van dit album maar nu is het dan eindelijk zo ver. De release van het vervolg van ‘Only Built 4 Cuban Linx’ staat gepland op 11 augustus. Een belangrijke reden waarom het album zo lang op zich heeft laten wachten is dat het moet opwegen tegen zijn voorganger. Een debuutalbum dat in de media door velen als één van de beste hip hop albums aller tijden wordt genoemd en met monsterhits zoals ‘Ice Cream‘ en ‘Rainy Dayz‘ ligt de lat ook wel heel erg hoog.

Maar volgens Raekwon The Chef is het album nu echt helemaal af en na vele omzwervingen heeft hij eindelijk een distributeur gevonden. Als je dan kijkt wie er allemaal aan dit album hebben meegewerkt beloofd het een hele hete zomer te worden. Raekwon the Chef heeft voor zijn ‘OB4CL2’ menu de ingrediënten gebruikt van de RZA, J Dilla, Pete Rock, DJ Scratch, Erick Sermon, Marley Marl, The Alchemist, Scram Jones en jawel… Dr Dre.

De eerste single is een productie van de RZA en ook al heet de track ‘New Wu’, het heeft toch die heerlijke ouderwetse gedempte thump, een bas kick die lijkt alsof je naar een cassettebandje zit te luisteren en die zo specifiek is voor de oude RZA sound. Na het zien van deze videoclip lijken de Flintstone dagen van de Wu Tang Clan in hun ‘Gravel Pit‘ gelukkig weer ver achter ons te liggen…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment